Tips voor het inpakken van je reistas

Het inpakken van de reistas is een klus waar veel mensen tegenop kijken. Vaak wordt het daarom uitgesteld tot het laatste moment. Verstandig is dit natuurlijk niet. Een goede voorbereiding maakt het geheel een stuk makkelijker. Het maken van een lijstje met spullen die je mee wilt nemen is daarom een goed idee. Mocht je in eerste instantie te veel hebben uitgezocht kan je daarna nog in alle rust een keuze maken in plaatst van in de stress te schieten.

Om de ruimte van de reistas optimaal te benutten zijn er een paar handige trucjes. De meest bekende tip is het oprollen van je kleding voor je het inpakt. Door kleding op te rollen zit er minder lucht tussen. Hierdoor houdt je meer ruimte over voor andere spullen. Daarnaast is het handig om je sokken alvast in je schoenen te doen, zodat deze niet onnodig ruimte innemen. Het is ook zonde om onderbroeken en sokken een speciale plek te geven in de tas. Dergelijke kleine kledingstukken kunnen mogelijke ‘gaten’ in de tas namelijk perfect opvullen.

Wanneer je ver weg op vakantie gaat is het bovendien slim om de handbagage optimaal te benutten en rekening te houden met eventuele souvenirs.